Terrassebrædder

Terrassebrædder

Ønsker du at købe prisgunstige eller luksus terrassebrædder til din terrasse? Hos Gadero kan du vælge mellem mange forskellige typer, lige fra glathøvlede brædder til brædder med en moderne rilleprofil. Vælg overordnet mellem terrassebrædder i hårdttræ eller nåletræ. Hårdttræ har en levetid på 20-25 år. Nåletræ (som fyrre- og grantræ) kommer fra Europa og kan holde i 10-15 år, hvis det er imprægneret. Lærketræ og Douglas nåletræ bruges ofte ubehandlet. 

Vælg herunder mellem hårdttræ, lærketræ eller imprægnerede terrassebrædder eller se her vores komposit terrassebrædder. Vi har hurtig levering af træterrassebrædder i Danmark. Som noget helt unikt har vi 5 og endda 6 meter lange brædder. Vi tilbyder også innovative bæredygtige terrassebrædder i bambus eller i det ekstremt stærke og skridsikre Resysta. Her kan du bestille en komplet terrasse med strøer, stolper og tilbehør såsom terrasseskruer.

 

Vær opmærksom på at i varmt vejr skal alle terrasseplankerne lægges med ekstra afstand til hinanden; plankerne krymper nemlig, når det er varmt. Under normale vejrforhold udvider de sig igen.

Terrasseplanker i hårdttræ

Tykkelse  1,9 cm hårdttræ 2,1 cm hårdttræ 2,5 - 2,8 cm hårdttræ
Anvendelse  altanterrasse  tagterrasse / indendørs gulv   stor terrasse / anløbsbro  

I ovenstående tabel skal du spare på tykkelsen af dine planker i stedet for på dit fundament. Støttebjælker hver 40. cm sikrer et stabilt terrassebræt, selv med 21 mm planketykkelse. Vi ser ofte kunder, der leger med afstanden mellem bjælkerne til 50 cm og vælger et tykkere bræt, men det fraråder vi.

De mest populære terrasseplanker i vores sortiment er terrasseplanker i hårdttræ, glathøvlet eller rillet. Også en udendørs parket med skibsdæksprofil bliver mere og mere populær. Derimod er finkornet riflet og halvriflet mindre populære. Hårdttræ kommer fra troperne, f.eks. fra Indonesien, Malaysia og Brasilien. Levetiden er meget lang, men kan variere meget fra den ene løvtræart til den anden. Ipé-hårdttræ er f.eks. meget mere holdbart end en B-type som Keruing. Desuden kræver hårdttræ kun lidt vedligeholdelse. Vi anbefaler, at du jævnligt fejer en hård kost med vand over dine terrassebrædder. Du må bestemt ikke bruge en højtryksrenser, da dette vil åbne træets årer.

Vælg planker af Ipé eller Bankirai for at skabe en langtidsholdbar terrassedæk. Disse træsorter har holdbarhedsklasse 1 og 2, absorberer kun lidt fugt og snavs og 'arbejder' kun lidt. Bemærk: Der findes terrasseplanker med en lignende farve som Bankirai træ, f.eks. Keruing og Kapur. Disse planker er dog mindre holdbare og lider generelt mere under funktion og blødning. Hos Gadero er dette angivet pr. produkt, hos konkurrenterne er disse typer ofte bevidst blandet sammen!

Fordelene ved vores Ipé terrassebrædder af hårdt træ er:

  • Holdbarhedsklasse 1 (levetid på 25 år eller mere)
  • Meget stabil, ganske lille krympning og udvidelse.
  • Ganske lidt eller ingen spaltning
  • Behøver ikke at blive behandlet (og kræver derfor kun lidt vedligeholdelse efter anbringelsen)
  • Med tiden vil den blive forandret til en blyantgrå kulør (rolig grundfarve i haven)

Ipé er kendt for sin naturlige hårdhed og styrke. Det gør denne type træ ideel til at lægge terrasseplanker, fordi disse planker skal holde en hel del ud. Desuden modstår Ipé meget godt fugt. Det er derfor ikke noget problem at bygge en terrasse omkring din swimmingpool af denne stabile træsort. Ipé har en levetid på 25 til 30 år og holder generelt endnu længere med god vedligeholdelse. Det gør det til den mest holdbare og højkvalitets hårdttræart på nuværende tidspunkt.

Ipé og Padouk er de bedste af slagsen på hårdttræsområdet. Bankirai- og Mukulungu-hårdttræer er også gode alternativer og er på ingen måde ringere end Ipé. Hvis du er på udkig efter en attraktiv pris for god kvalitet, kan også vælge Garapa hårdttræ. Holdbarhedsklassen er 2-3 og virkningen lidt mere, men du kan nemt opnå 20-25 års levetid med Garapa-hårdttræ. Ventilation og vedligeholdelse er naturligvis nødvendige.

Hvad er det mest hårdføre, glat høvlet eller rillet?

Vi tilbyder terrasseplanker af hårdttræ med riller, fine riller eller helt glat høvling. Planker med riller kaldes skridsikre, men det er en fabel. Glathed skyldes dannelsen af alger; alger gør brædder glatte, men det gør vand ikke. Fordelen ved glat høvlede terrasseplanker er, at de er lettere at tørre af og skylle af af sig selv. Alger sætter sig meget hurtigere fast i riller, hvor snavs let sætter sig fast. Så der skal fejes meget regelmæssigt, evt. med vand (ikke højtryk), og det er det hele. Glatte høvlede brædder (vi foretrækker at tale om plan høvlede  brædder) er derfor mere skridsikre end brædder med riller. Vedligeholdelse er det magiske ord. Helst uden produkter, bare med en stiv kost og om nødvendigt med lidt vand.

Adskillige terrassebrædder i vores sortiment kan monteres på 2 sider. Derefter kan du vælge, om du f.eks. vil lægge den glat høvlede eller den riflede side i en synlig position. Der findes også brædder med en meget fint rillet eller glat høvlet bagside, hvilket angives pr. produkt.

Du kan skabe den perfekte terrasse med vores planker af hårdttræ. Hårdttræ har en meget lang levetid på 25 år eller mere med den rette vedligeholdelse. Du har selv en vis indflydelse på dette. Sørg f.eks. for, at der er mindst 15 cm plads under dit terrassebræt, så vinden kan "blæse" brædderne tørre. Ukrudtsdug sikrer, at ukrudtet ikke har nogen chance.

Alle terrassebrædder i hårdt træ med eller uden riller forandre farve efter et stykke tid til en naturlig blyantgrå farve. For at modvirke gråning kan du oliere brædderne med vores løvtræolie, men for at bevare træets naturlige farve bør du gøre dette mindst 2-3 gange om året. Olien må kun påføres på tørre plader ved en temperatur på ca. 15 grader.

Samling af terrasse

Terrasseplanker er nemme at skrue fast til bjælker eller skinner, med hårdttræsplanker skal du forbore. Bestil her luksus Ipé terrasseplanker, Douglas lærketræ terrasseplanker eller billige imprægnerede terrasseplanker. Køb altid de populære 45 x 70 mm lægter, underlag, 6 x 6 pæle med låsebolte til underlaget eller betonfliser med sand inkluderet. Glem ikke at bestille vores rustfri 410 TORX 5 x 50 mm terrasseplankeskruer i rustfrit stål. De er ekstra stærke og kan klare stød.

Terrasseplanker af nåletræ

De nåletræer, som terrassebrædder fremstilles af, vokser normalt i Europa. Kendte arter er lærk, douglasgran og fyr.

Vores terrassebrædder af fyrretræ og gran er imprægneret grønne eller brune under højt kedeltryk. Vores imprægnerede terrassebrædder af nåletræ er meget billigere end hårdttræ og meget mere holdbare end Douglas/lærketræ. De har en levetid på 10-15 år. Dette behøver dog ikke at være et problem, da du måske ønsker at udskifte dine terrassebrædder inden da.

Den store fordel ved imprægneret nåletræ er, at det ikke er nødvendigt at forbore. Det betyder, at det vil koste dig meget mindre tid at lave en terrasse. Disse imprægnerede terrassebrædder fås i forskellige større længder. Hos Gadero kan du vælge mellem imprægnerede brædder på 3 meter, 3,6 meter, 4 meter, 4,5 meter og endda 5 meter. Du kan også vælge mellem planker med riller eller glat høvlede planker.

Ud over behandlede terrassebrædder er ubehandlede terrassebrædder af Douglas/lærketræ meget populære. De har en varm farve og holder ca. 5 til 7 år, medmindre de står i permanent fugt. Vi anbefaler, at du monterer disse trendy terrassebrædder på imprægnerede eller hårdttræbjælker på 4,5 x 7 cm. Det er sværere for de nederste bjælker at tørre ud, og takket være imprægneringen kan de bedre modstå fugt. Brædder i Douglas/lærk er sårbare over for fugt, alger (fra store træer) og stilethæle. Vi anbefaler, at du bruger lærketræ som terrasse under overdækninger og kraftigt overvejer hårdttræ i udendørs situationer.

Brædder af nåletræ bevæger sig mere end brædder af hårdttræ, så der skal være en afstand på mindst 1 cm mellem brædderne (baseret på en bredde på 145 mm). Hvis der er tale om bredere terrassebrædder, skal du holde 1,5 cm som sømafstand. For klasse 1-hårdttræplanker kan du bruge 8 mm afstand. Med Ipé-hårdttræ endda 7 mm med 145 mm brede brædder og med 9 cm brede brædder endda 6 mm.

Komposit gulvbrædder

Se vores særlige side om komposit brædder. Disse komposit brædder er meget farveægte, optager kun lidt snavs og fugt, er vedligeholdelsesvenlige og fås i et stigende antal farver og typer i vores træhandel.

En træterrasse føles altid varm, så væk med en kold stenterrasse. Hos Gadero kan du bestille den perfekte terrasse med planker. Ud over dine udendørs gulve af nåletræ eller terrassebrædder af hårdttræ kan du også bestille underlag mod ukrudt, firkantede stolper, træskinner, låsebolte og terrassebeslagskruer med det samme.

Leder du efter terrassebrædder i A-kvalitet til en attraktiv pris, inkl. alt andet tilbehør? Bestil dine Ipé-profilbrædder i hårdttræ, ubehandlede Douglas/lærk eller imprægnerede terrassebrædder her hos online træspecialisten Gadero.

Trusted Shops Certificeret butik

Jo mere du bestiller, jo færre fragtomkostninger betaler du. Jo mere du bestiller, jo færre fragtomkostninger betaler du.

Hurtig levering I Danmark