Filtre:

Havepavillon i træ

Din næsten færdiglavede pavillon af imprægneret fyrre-/grantræ eller Douglas-lærketræ kan du købe hos Gadero til en god pris. Med en pavillon i træ mener vi typisk en åben og hyggelig havepavillon med pyramidetag eller et lysthus, som oftest placeres midt i eller bagest i haven. Ved hver af de præfabrikerede pavilloner og lysthuse kan du vælge mellem diverse ekstra muligheder i form af tagbeklædning, betonfødder, terrassegulv og så videre.

Vores udvalg af udendørs pavilloner af træ udvides løbende. Vi leverer alle pavilloner med en overskuelig tegning og monteringsmaterialer. Alle pavillonmodeller kan nemt bestilles online og leveres hjem til dig sammen med detaljerede konstruktionstegninger. Ved hver havepavillon angiver vi, hvad der er inkluderet, og hvilke ekstra muligheder, der er. Tænk på tagmateriale som tagshingles, EPDM, tagpap og ekstraudstyr som tagrender, betonsokler og lukkede vægge. Lav en smuk træterrasse under din havepavillon med vores terrassebrædder. Med et spisebord eller et loungesæt gør du dit hyggeområde komplet.

Havepavillon af Douglas-lærketræ eller imprægneret gran-/fyrretræ

Ønsker du et hyggeligt overdækket sted i baghaven, hvor du kan sidde og nyde haven? Du kan vælge en rektangulær eller sekskantet pavillon i Douglas-lærketræets varme træfarver eller i grønimprægneret træ. For pavilloner i Douglas-lærk anbefaler vi at behandle disse med transparent bejdse samt at montere stolperne på betonfødder over jordniveau. Imprægneret træ kan du også placere i jorden.

En pavillon i træ udstråler hygge takket være det spidse tag, og en pavillon vil se flot ud i din have. Desforuden giver en pavillon beskyttelse mod solen.

Se færdige pavillonpakker på denne side. Vil du lave en specialbygget havepavillon? Se vores udvalg af Douglas-lærketræ eller imprægnerede brædder.

Hvilken havepavillon passer til dig?

Er du en romantisk type, eller er din have en romantisk og fredfyldt oase i din travle hverdag? Så passer en havepavillon med færdiglavede vægge fint til dig. Denne type havepavillon er et ægte blikfang og fremhæver det romantiske look i din have!

Foretrækker du en havepavillon, der matcher lige linjer i din have? Så er en moderne havepavillon den rette tilføjelse til din have. Hvis du vælger en moderne havepavillon med et fladt tag, vil de lige linjer i din have blive fremhævet.

Hos Gadero finder du et omfattende udvalg af pavilloner til begge muligheder. Der findes forskellige modeller og størrelser. Med en havepavillon af træ skaber du et ekstra rum i din have.

Hvad er forskellen på en pavillon og et lysthus?

Normalt bruges udtrykkene pavillon og lysthus synonymt om begge modeller. I dag er forskellen ikke rigtig kendt. Men hvad adskiller disse to forskellige overdækninger fra hinanden?

En pavillon er en fritstående bygning uden vægge, der er placeret frit i haven. Den består af kraftige stolper med et fladt tag eller et sadeltag. En firkantet eller rektangulær overdækning til afslapning og mange timers underholdning.

Et lysthus er også en bygning, som er placeret separat i haven. Men i modsætning til en pavillon har et lysthus sidevægge, og det er mere som et halvt åbent lille hus. Et lysthus har derfor måske et mere hyggeligt udseende og giver en mere tryg følelse. En havepavillon kan også have mere end 4 hjørner, hvilket giver et mere dekorativt udseende. De gammeldags tehuse med 5 hjørner og 3 lukkede vægge forbindes ofte først med en havepavillon.

Hvad kan jeg bruge en havepavillon til?

En havepavillon er en lille oase af ro i haven og bruges ofte kun som et lille siddeområde i læ. Et lille opholdsområde, der giver en god feriefølelse i din egen have. En havepavillon giver dig plads til at holde små, hyggelige fester og slappe af i weekenden. Der vælges normalt en anden løsning til opbevaring.

En solid pavillon er et permanent sted i haven, hvor du kan stille dine havemøbler. Det giver ro i sindet at slippe for at skulle flytte havemøblerne hver gang til et andet sted i haven for at kunne sidde i skygge eller sol. Hvis du har en elektrisk grill, kan du nemt holde en hyggelig grillfest. Selv hvis vejret ikke er medgørligt.

Køb af pavillon i træ

Pavilloner kan være fremstillet af forskellige materialer. Et træpavillon er dog det mest almindelige, og du kan finde mange af dem i Gaderos webshop.

Pavillon af hårdttræ

En havepavillon af hårdttræ består af træsorten Douglas-lærk. Dette træ har en høj holdbarhed uden at skulle behandles. Du kan naturligvis frit male havepavillonen i den farve, du ønsker, men farvenuancerne i Douglas-lærk er så smukke, at de fleste køber en havepavillon i denne træsort alene af denne grund.

Pavillon af ubehandlet grantræ

En ubehandlet grantræspavillon er et godt valg, hvis du på forhånd ved, at du ønsker at male den. Kvaliteten af malingen er afgørende for, hvor mange år der går, før du skal male din havepavillon påny. Perkoleum er et såkaldt one-pot-system (du har ikke brug for en primer) og fås som transparent og dækkende bejdse i et bredt udvalg af farver i vores webshop.

Pavillon af imprægneret fyrretræ

Også en havepavillon af imprægneret fyrretræ bør behandles, helst med Perkoleum for at sikre en lang levetid. Imprægnering beskytter mod skimmel, insekter og andet, som kan ødelægge træet, men har ingen fugtregulerende virkning og giver ikke beskyttelse mod vind og vejr. Derfor er det nødvendigt med maling eller bejdse.

Hvordan bygger jeg en havepavillon?

For at være beskyttet mod sol og regn skal have en havepavillon først bygges op. Det er vigtigt at forankre stolperne solidt i jorden. Du kan montere monteringsplader/stolpeholdere på et betonfundament, støbe stolperne separat i beton eller sætte dem i lange stolpeholdere. Den mest solide løsning er at sætte stolpeholdere i jorden, fastgøre dem med beton (eventuelt kan du lave et helt betongulv til havepavillonen) og placere stolperne deri. Stolperne er således ikke i kontakt med jorden.

Hvilket tagmateriale passer til pavillonen?

Afhængig af tagtypen kan du vælge mellem forskellige slags tagbeklædning.

Har du valgt en pavillon med fladt tag

Har du valgt en havepavillon med et fladt tag? Så anbefaler Gadero at beklæde det med EPDM-folie. Det er dyrere i anskaffelse end tagpap, men behøver ikke blive udskiftet i pavillonens levetid. EPDM-folien har nemlig en levetid på 50 år ved normal brug. En anden god mulighed er Easyroofing, som er selvklæbende aluminiumstagfolie. 

Når valget er faldet på en havepavillon med en anden tagmodel, kan du vælge tagshingles i farverne sort, rød, grøn og brun. Tagshingles fås i varianterne lige og bæverhale. Til nogle luksuspavilloner kan man også vælge galvaniserede tagstensplader i sort, matsort, antracit og terracotta.

Trusted Shops Certificeret butik

Jo mere du bestiller, jo færre fragtomkostninger betaler du. Jo mere du bestiller, jo færre fragtomkostninger betaler du.

Hurtig levering I Danmark